Frågor

Nån med koll på kosttillskott?

2015-11-01 21:18 #0 av: tnoet

När min yngsta hund Edda gick på rehab fick hon Hyaluron365 samt ett pulver kallat MaxCan. Den äldre hunden fick även hon MaxCan och jag vet inte om det är inbillning, men tyckte mig se ett resultat och tänkte att det skadar väl inte att fortsätta med tillskott.

Efter att ha fått råd och kollat runt i kosttillskottsdjungeln ett tag har jag fastnat för dessa tre;

Nutrolin sport - http://www.nutrolin.se/produkter/nutrolin-sport-tm/

Trikem WorkingDog - http://www.trikem.nu/trikem2012/action.lasso?-response=produkt.lasso&act_kat=12&act_vm=16&act_prod=1202&fakta=P

Trikem MaxCan - http://www.trikem.nu/trikem2012/action.lasso?-response=produkt.lasso&act_kat=12&act_vm=16&act_prod=1052&fakta=P

Kan i princip ingenting om näringslära eller om tilskotten ens är verksamma, så skulle verkligen uppskatta om någon med bra koll tipsade lite! De är ju inte direkt billiga, och innehåller väldigt skiftande ämnen så.. Ja.. Hjälp mig! :)

Anmäl
2015-11-01 23:42 #1 av: Lon@

Äsch, nu är det för sent för att jag skall kunna formulera mig vettigt utan att låta ifrågasättande men hur gamla är hundarna och varför vill du ge dem kosttillskott? Förstår ju att det har med rörelseapparaten att göra men är det "bara" ålder eller någon skada, i så fall vad Glad?
Absolut att de kan bli hjälpta av rätt kosttillskott, vad som funkar varierar lite mellan individer och vad man vill uppnå.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie.
Lon@ och Lonaa = samma person, problem med inloggning!

Anmäl
2015-11-02 10:24 #2 av: tnoet

Främst för att "hålla hunden i trim" och för att "den ska orka ordentligt hela säsongen". Kanske fel att kalla henne äldre, hon är 3,5 år.. Den yngre är 2. Haha. De har inte varit allvarligt skadade, men haft lite agilitykrämpor (som muskelsträckningar, tåskador) och det har lett till att den äldre blivit lite stel och felbelastat. Efter detta har "alla" (vet-bästare, agilityproffs, rehabfolk) sagt att det kan va bra att ge nåt som smörjer lederna. Och jag vet ju varken ut eller in, så jag lyssnar. :)

Anmäl
2015-11-02 21:15 #3 av: NinniH

Jag hoppas du får svar av någon som har lite mer koll på denna typ av kosttillskott. Mina får tillskott också i förebyggande, men även för hälsoproblem. Mina två är dock inte lika aktiva. Här hemma ges laxolja samt anti plack till bägge. Tiken får Svenska djurapotekets Athlet för sina leder (D/1), då det både innehåller grönläppad mussla och lite annat bra. Hanen får standardt biotin för sina klor (SLO). Så det är den typen av tillskott jag mer har erfarenhet utav.

Kram Ninni
♥•*¨*•.¸¸♥ Chanipet Design & Foto ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.